Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innerligt regn

Det faller droppar
från himmelens kupoler
så varmt och innerligt
mot jordens sorger

Ett vemodigt regn
mot upptorkat gräs
en stril från ovan
ur änglarnas dusch

Det mullrar på himlen
en blixt drar fram
ett sprakande ljussken
bland grånande moln

En rädsla i natten
drar fram som en skugga
bland kullerstensgator
slår regn mot trasigt glas

Det rinner en flod
genom syndens nästen
ett porlande vatten
för den kärlek som dött

Ett hopp om det nya
kring utarmad jordlott
det stärkande vattnet
väcker utplånat liv

Det faller ett regn
små droppar med kärlek
ett nödvändigt tillskott
till en längtande jord

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 400 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-04 08:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En vacker text!
2018-06-11

  Blomma-Stjärna VIP
regn är näring och rening
- livets vatten

bra om det mest nödvändiga på jorden
som vi själva består av till ca 80%
2018-06-04

    ej medlem längre
Känsloladdade rader som ger hopp och liv!
2018-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om livets vatten!
2018-06-04

  Anders Nordlander VIP
Fin naturlyrik
2018-06-04

  Feliaxel VIP
Vackra rader som berör
2018-06-04

  aol
Underbart och djupt berörande skaldat en skrift som grep tag i något inom mej,
2018-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO