Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fula tankar om fina saker.


Lycka!

Vad är lycka?
Många tänker att lycka är något En behöver söka efter ute i världen.
Lycka är väl något En kan köpa?
Ska En jobba hårt för att ha råd med den finaste bilen, eller en resa till något exotiskt land?
En kommer antagligen ha roligt när En kör den nya bilen eller upptäcker världen.
Men är lyckan bestående om bilen går sönder, eller den dagen då semestern tar slut?
Sånt ger endast temporär lycka.
Den kommer ta slut någon gång.
Riktig lycka - bestående lycka - är nog något En måste hitta inom sig själv.
Att kunna se det positiva även om livet inte går den väg En hade önskat, det är lycka!
En behöver hitta allt som gör En glad med sig själv - inom sig själv - innan En lyssnar på vad andra tycker.
Först när En hittat detta kan En bli verkligt lycklig och börja älska sig själv för den En är - inte vad andra tycker att En borde vara.
Genom att hitta tryggheten i sig själv spelar andras åsikter om En föga roll.
En slutar se andra människor som potentiella fiender och ser dem för vad de egentligen är.
Medpassagerare på det grönblå klot vi alla kallar hem.
Medmänniskor med minst lika många problem som En själv.
Medlemmar i samma dysfunktionella system som En själv.
Var och en härstammar från samma stora familj som En själv.
Att inte döma och hata sina bröder och systrar kan En tycka borde vara en självklarhet.
Men vad vet En?




Övriga genrer av Ehuru Manure
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-02 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ehuru Manure
Ehuru Manure