Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Invid skapelsens tidspunkt!



Hundratals miljarder gånger tyngre
Gasmolns draperier än vårt jordklots
Sammantagna vikt

Med en stjärna 200.000 tals gånger
starkare än vår egen sol

Där skapas i en födslokammare
Planeter

och vår egen tillvaro. ..

Skälver i sin ingångna
kretslopps förändringsförmåga

Födelse och död in i evigheten

Och i en lägenhet skruvar en
gammal hand på en äggklocka

För att få ägget lagom löskokt

Och känner ändå med tacksamhet
Att evigheten är lagom stort i ett
Litet människohjärta som än

Älskar och älskas av livet
Trots själens instängdhet

Som innerligt blickar ut
Mot planeters skapelse
Kammare där framtidens

mikrokosmos föds i det
Enormt storslagna

Och äggklockan ringer
Tillbaka till den avskalade
Verkligheten igen. ..

I en liten tvårums lägenhet
Någonstans i världsdelen Europa

Där glittrande klassisk pianomusik
smäktande spelas upp ur en radio.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-02 22:40



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Kontraster a la Serfage, rymden fascinerar
2018-05-09

    ej medlem längre
Ler av beundran av denna proffsigt skrivna lyrik.Tack för att du gjorde Sunnes magiska tystnad ännu ljuvligare,jag bockar och bugar i Sommarkvällen.Eller är det Vårkvällen? Vi säger väl försommarkvällen då som är VÅR! ;)
2018-05-04

  J-M
Mycket fin! Gillas!
2018-05-04

  bumerang

Känner dimensionerna
och häpnar över alltet som
behandlas i texten.
blir lugn och eftertänksam.
Det är ju så här det är och får vara.
när man tänker efter.
väldigt fin text.

2018-05-03

  KattenKin VIP
Vilket mästerverk! Helt underbar text! Älskar perspektivet! Bokmärkes. :)
2018-05-03

  Anya VIP
Det stora och det lilla i fin blandning. Och så ringer äggklockan....får allt att landa. Bra!
2018-05-03

  Kungskobran VIP
Vår obetydlighet i världsalltet, vår korta stund på vår bräkliga planet, de små tingens betydelse
Musiken den fjärde dimmensionen.

Fint diktat av dig
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP