Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första meningen är en omskrivning från min gode vän Adrian Cox sång Flygmaskin. Andra meningen är en omskrivning från Bellmans epistel 48. Resten är skrivet av mig.


Valborg i Uppsala

Ekoparken träder lätt,
den vill ej bliva struken.
Men småningom uppblåser vind,
i den fallna duken.
Och solen stiger, i sin prakt,
när parken fylls i maklig takt.
Från huvudstaden kommer buss,
det liknas vid en exodus.
För årets prövning, blott en övning,
ligger valborg efter löning.
Med skratt och klapp, och kling och klang,
det börjar bli en fest av rang.
Men väderguden som styr allt,
han gjorde så att det blev kallt.
Så ta ditt pick och pack och gå,
ty nya fester väntar då.
Men parken går ej, den finns kvar,
när kvällen stundar är den rar.
Med mörker över träd och sten,
då tiger den i månens sken.




Fri vers av erikspoesi
Läst 532 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-03 13:03



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Valborg i Uppsala, levande och härligt beskriven! Det är något visst med Valborg! Har bara upplevt den i Lund! (Fast där är man mer fokuserad på 1:a maj.)
2021-07-26
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi