Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den hemliga dörren i oss alla


Bakom gömda dörrar i oss alla

Jo vi har den

en hemlig dörr

i oss själva

(och in i varandra)

och vilka rum

som finns där

och vilka platser

och vilka saker

och vilka drömmar

och vilka verkligheter

inne i oss själva

(och i varandra)

som vi kan hitta

när vi smyger runt

i det inre rummet

det är livets stora gåta

en liten hemlighet

som bara växer

när vi vågar titta

och kliva in

tills den blir ett eget rum

tills den blir en dörr...

tills den blir...

en fantastisk inre värld

så långt där bakom

en gammalmodig sekelskiftesvägg

i oss själva

med bleka färger

bakom en bortglömd dörr

finns det ett rum

sedan våra tidigaste dagar

är det där

med barndomsdrömmar

och framtidslöften

så långt där inne

om vi bara vågar kika in

bakom en gammal dörr

som liknar en rococo-vägg

med gamla färger

och tysta ytor

som gömmer en försvunnen värld

ett vackert barndomshem

i en springa

bakom en uråldrig hylla

med tusen berättelser

som aldrig har hörts

en enda gång

förrän idag

där öppnas en bortglömd mathiss

upp och ner

ut och in

till nya gåtfulla platser

i det inre djupet

med främmande dagar

i varandra

och i oss själva

som vi föll ner i

när vi skulle renovera om livet

En sagolik lönndörr

av gamla år

känslor och löften

förlorade ord

och bleka minnen

och så många märkliga saker

som ingen ser

förrän 20 år efter

eller kunde minnas

efter den gången

då vi snavade in

och bara hamnade där

i det inre rummet

ett annat land

som ingen ser

en bortglömd plats

kort som dagen

stor som livet

bakom en lönndörr

i oss själva

...och i varandra...

där finns det frågor

och magiska stunder

och bortglömda löften

som det tar hela livet

att försöka förstå

och ta sig fram till

Från dörren in

och vägen runt

i oss alla

Bakom hemliga dörrar

i det inre

där finns ett liv

som ingen förstår

att vi hade levt

förrän åren efter

Bakom gömda dörrar

i oss själva

där finns ett liv

som vi ännu

inte har levt


eller hittat fram till


förrän snart


förrän nu


förrän idag




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 236 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-17 08:34



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och läsvärd dikt!
2018-09-17

  Viksten
Fantastiskt skriven dikt
Bravo
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman