Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är mitt allt

Ifall folk hade kallat varandra efter färger, hade jag kallat dig lila. Den typ av lila som smälter i himlen när solen håller på att sätta sig. Den typ av lila som gör så att mitt hjärta hoppar lite och framkallar spänningen i mina ögon.

Ifall folk hade kallat varandra efter blommor, blir du min ros, oavsett hur smärtsamma dina taggar än må vara. Hade jag omfamnat dig med mina öppna armar och botat dig i en varm, tajt kram. Oavsett ifall det hade fått mig att blöda och förmodligen rivit isär mitt hjärta.

Ifall folk hade kallat varandra efter årstider, Väljer jag dig som sommar. Du är som solen, som kysser på min hud, och gör min dag ljusare. Du får mig att älska havet mer och att dansa till fåniga låtar. Du är säsongen som jag aldrig kommer att bli trött på. Du är värmen i mitt hjärta när vintern försöker kyla det med sina kalla vindar och snöiga händer.

Om folk hade kallat varandra efter platser, hade jag kallat dig mitt hem. Inte Paris eller New York. Utan du är den plats som alltid får mitt hjärta att göra ont när jag är borta, för jag kommer att sakna dig precis när vi tar våra separata vägar. Du är skyddet som skyddar mitt hjärta, den jag alltid kommer att springa till oavsett vad jag känner. Glad, arg, ledsen, tacksam eller förälskad. För att du alltid förstår och känner mitt riktiga jag. Du har sett mig - på mina upp- och nedgångar, och accepterar mig fortfarande - för den jag är. Jag hade namngett dig efter en plats som kanske inte har ett fint namn, men som ändå alltid kommer att vara den som berättar för mig att det är okej att inte alltid vara glad. Att det är okej att vara mig själv.

Du kommer alltid att vara kvar i mitt hjärta, oavsett vart jag än går.

Men du och ditt namn kommer alltid att vara min favorit.




Fri vers av Matiilldaa
Läst 503 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-03 18:27



Bookmark and Share


    Belliii
jag tror du kommer vara en av mina favoriter. bortblåst av alla dina texter! wow!
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Matiilldaa
Matiilldaa