Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att leva dagen


ibland räcker vi inte till med allt vi vill
även om vi försöker reducera livet till
dess innersta kärna

genom att leva enklare frigörs
litet av vår jords obevekligt
överskattade naturresurser
vi får mindre att sköta vilket ger chansen
till bättre omvårdnad om det som återstår
Mormor sa: "så litet jag har och så bra jag mår"
i dag förstår jag vad hon menade

då vi prioriterar det viktigaste
låter vår sanna jag vila i vår handflata
lär vi känna samhörighet mellan kärlek och KÄRLEK
att acceptera varandra som vi är
oändligt viktigt för oss och vår jord

en annan viktig sak är att kunna säga "nej"
när vi avstår från något, kan vi mera helhjärtat
engagera oss i annat
Gläds åt det självklara, se blomman vid din fot
skönheten i vardagen

Känn formen med handen och njut.




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-03 19:14



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tack för fin kommentar! Trevligt du gör gästbesök på poeter och gör dig tid att kommentera.
2018-05-03

  Thomas Widemark
Fint och sant skrivet om ämnet! Kan bara nicka för mig själv och hålla med.
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP