Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten människa med stort ego




Nyckeln passade inte
dörren gick inte att öppna

i stället för att skaffa rätt nyckel

framfördes klagomål
på att låset var felkonstruerat




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2018-05-04 12:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var tänkvärda ord...bra...
2018-05-12

  Lars Hedlin
Bra och stor igenkännande faktor finns många sådana där ute...
2018-05-10

  överlevaren VIP
Det sägs, "man är sin lyckas smed" men att hitta livets nycklar kan vara problematiskt och kräver insikt samt förståelse till att skapa ett öppnande....
2018-05-09

  KattenKin VIP
Absolut underbar metafor, säkert många som låst sig och som är i behov av denna nyckel för att komma vidare!
2018-05-07

  Anya VIP
Jaa huvudsaken är att man kommer på vad som är fel...tänker jag. Kan vara svårt att veta. känner igen mig. Bra!
2018-05-06

  Eva Helene VIP
Jajamensan, bra beskrivet!
2018-05-06

  MALVAA VIP
nyckeln som inte passar
byt dörren men en enkel nyckel som passar ihop ;)
2018-05-06

  Blomma-Stjärna VIP
huvudet på spiken - igen!
Minns när jag skulle lära mig sy på en symaskin och inte fick tråden att hålla... både jag och min man misstänkte att det var något fel på maskinen (trots att ingen av oss hade symaskinsvana, hahaha!)
2018-05-05

  M.Eta
Stor brist att inte se sina egna fel bara andras. Vanligt tyvärr! Bra liknelse!

2018-05-05

  morgonstjärna VIP
absolut bakvända världen
Alice i wonderland?

2018-05-04

    Peter Söderqvist
En text som verkligen visar andra sätt att tänka.
2018-05-04

  Olof Lagerhorn VIP
Originell, klurig och tankeväckande metafor kring hur vi människor tolkar och försöker förstå varandra.
2018-05-04

  Maria Sundelin VIP
Ett vanligt fenomen
Kramar
2018-05-04

    Birgersdotter VIP
när något alltid är en annans fel..att inte se sin egen del
2018-05-04

  Kungskobran VIP
Fint beskrivet av dig att inte se verkligheten utan skylla på någon annan

2018-05-04

  DavidM VIP
Tänkvärt skriftat.
2018-05-04

    Dan Myrbeck
Ja, allt beror på vilka referenser
man har...
2018-05-04

    ej medlem längre
Det var lättare att någon annan fick ta hand om problemet kanske...
2018-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Att klaga synes vara en vana för vissa människor. Istället för att se möjliga lösningar.
2018-05-04

    ej medlem längre
Så typiskt för en egocentrerad liten människa....
2018-05-04

  Janina Kaminska
Insiktsfulla ord.
2018-05-04

  Öknens Ros VIP
för en del passar det inte alls.
2018-05-04

  ULJO
Sådana är vi människor. Ska alltid krångla till saker och ting. Det finns enkla vägar. Varför förstår vi inte det?
2018-05-04

  Feliaxel VIP
Tyvärr sanningen i livet
2018-05-04

  Fulbergarn
så är det påfallande ofta
2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP