Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riktig för mig

Tomas
Det var fem år sedan min mamma lämnade dig
och du lämnade mig
Ibland undrar jag varför det fortfarande gör så ont
Jag har vart så arg och ledsen att jag inte förstått

Men nu när jag ser tillbaka Tomas
Så är det du som står och hejar på sidolinjen
Som kör mig till skolan
Lär mig ord på italenska och bakar kladdkaka

Och det var jag, inte mamma som var där när du fick veta att din pappa var döende
Som förklarade för mina lillebröder
Medans du gick spydde på toan

Och när vi bråkade så mycket att jag ringde min syster
Var mamma inte där heller
Och när min syster hämtade mig
Grät du och bönade och bad mig att inte åka

Men Tomas, när jag ser tillbaka
Står du där med handen på min axel och uppmuntrar mig att välja Lysekil
För att det kommer göra mig glad
För att du tror på mig

Det var fem år sedan
Ibland ser jag dig
Du låtsas att inte se mig

Nu vet jag varför det fortfarande gör så ont
För även om du var min låtsaspappa
Så var du riktig för mig

Och när mamma lämnade dig förlorade jag en förälder




Fri vers av Hecate VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-04 15:12



Bookmark and Share


  Stay Golden
Arma hjärtan
2018-05-04

  SatansSon
tomas var nog en hedersman.
2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Hecate VIP