Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Givmildhet

Hjärtats sköra vingar
som gjorda av glas
vårda dem ömt
de går så lätt i kras

Mannen där så ensam
på bänken är han skygg
sätt dig ner ens stund
så känner han sig trygg

Kvinnan där i staden
vill gå över vägen
ge henne din hand
var ej så förlägen

De som inga pengar har
skänk till dem en slant
givmildhet det värmer
det kan du tro är sant

Barnen som går vilse
ge ditt stöd till dem
ett litet råd på vägen
och de kan hitta hem

Stötta den som gråter
och ger till dig en gest
när tårarna upphört
behövs nog hjälpen mest

Plocka några blommor
och sätt på ett bord
ge till den du älskar
en dikt med kärleksord

Vårda ömt din vänskap
och ge den tusenfalt
kärlek kan du sprida
för den betyder allt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 526 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-05 08:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
jÄTTE BRA OCH FINT!
2018-06-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Den som ger
får dubbelt igen
kan till och med
direkt få
en ny vän...
2018-06-11

  Eva Helene VIP
Så fint och mycket tänkvärt!
2018-06-06

  överlevaren VIP
Ord med stort hjärta och värme om medmänsklig gest till vår omgivning, BRA!
2018-06-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Att slösa med medkänsla och kärlek, en bra och vacker gest, som du skriver så tänkvärt och bra om.
2018-06-05

  aol
Underbart skaldat med djup känsla och så viktig mening inuti,
2018-06-05

  Solstrale VIP
En gåva... Att ge, och kunna ta emot!
2018-06-05

  M.Eta
Aldrig fel med en hjälpande hand, fin text!
2018-06-05

  Feliaxel VIP
Givmildhet på rätt sätt är aldrig fel
2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO