Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris tidigare publicerad 2009 Foto: Eva Hedlund fd. Langrath


Vandring vid tjärnen

Vi sicksackar på tjälskottsvägen upp till utsiktspunkten
mellan bergen ringlar älven många mil
jag visar och du ser

vi vandrar in på stigen mellan träden
passerar tallen med krokstammen
i sänkan bakom berget ligger vattenstigen
där du vandrar med stövelbeklädd fot

vi når tjärnen som delar skogen i två
den vilda otämjda sagoskogen dubbleras i vattenspegeln
på andra sidan, skymtar mellan stammar, ett avskalat kalhygge

en blåvinge fladdrar hälsande förbi
vi stannar, lyssnar till träden
som spelar för oss, på mossbelagd mark
det smakar vår som känns ända ner i tårna
vinden viskar mer och mer och lite, lite till

tillsammans hand i hand med bara fötter i gräset
vill jag fortsätta vandra med dig i många somrar till
smärtan av att du varit min saknad blandas med
glädjen över att du är

 © Eva Langrath 2009




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-04 17:29



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så rart diktat om saknad av den man älskat
2018-05-06

  Anya VIP
Vackert och kärleksfullt. Tycker särskilt om:
"sagoskogen dubbleras i vattenspegeln "

En fängslande bild som jag känner igen.
2018-05-06

  Bibbi VIP
Så vackert beskrivet.
2018-05-05

  walborg
Innerligt sensuellt - varmt tack för läsning
2018-05-04

    ej medlem längre
Så levande och stämningsfullt när du tar med läsaren på en vandring i naturen.
2018-05-04

  Viksten
En dikt som man vill vandra in i
Påtaglig känsla av närvaro
2018-05-04

  catharina.jerbo VIP
tack för en underbar tur i natur och liv <3
2018-05-04

  ULJO
Underbar text till en lika underbar bild
2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP