Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
publierad 2014. och 2016-07-21 kl 20:56


SLOTTET


våra ögon dricker ljuset
så andelätt färdas vi
genom våra själars fönster
om vi tillåter oss se och höra
allt det underbara

ur dimvaggad morgon
stiger alléträden fram
skakar sina kronor
deras spökfingrar trevar
bland det fuktiga håret
fasaner går plockar och letar
deras rop faller som tårar
över sädesfält och diken

döda trädens skog står i dungen
med fötterna i somrigt vatten
blåskimrande trollsländevingar
svirrar förbi
målar dagen i blått
himlafåren har landat
de går och betar
bland silverstammade bokträd
klädda i skira slöjor




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-05 15:38



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tack blev glad
2019-02-07

    ej medlem längre
En språklig fest. Härlig rytm.
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP