Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om Det Triangulära Nuet, part II

 

 

 

 

Det var andra gången det skedde nu. Utanförskapet skar längs samma skåra. Hennes svävande hjärtslag associerade till sin inbindelse. Och särskildheten började bli vanemässig. Sedermera tog hon sig titeln Sekundsniderskan. Tiden tecknade djupnande spår i träslaget, vars blodkärl växte. Tornet av sten ruvade totalt väsensskilt - kunde icke fås att blomma. Persikodoftande tick-tack-tickade längtan... till gruppen på andra berget... fastän klyftan tycktes oöverkomlig. Himlen torde ha uppdelat änglamarkens schackbräde. Stora flickan hade redan blivit minsta gumman. Likaså minnena av Minutmakaren genomgick transformering. Under hans levnad hade Sekundsniderskan känt sig superstressad av gubbens långrandiga rutiner. Nu sökte hon just oändligheternas trygghetsskärvor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-05 20:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
wow! oändligheternas trygghetsskärvor, det är något tovejanssonskt över bilden (fastän hon skulle kanske uttryckt det mycket kortare, fråga mig bara inte hur!) tanken på tryggheten i att de ynkliga små skärvor vi har förmåga att ta emot i själva verket är tillräckliga, att livet som styckverk är tillräckligt stort ... 100 ord och Du får mina fingrar att rusa över tangenterna :)
2018-05-13

  TrollTörnTrappan VIP
inbindelse får du fråga poetissan vad hon menade det innebära månde :-) Medan för egen del tänker jag mig helt enkelt en färdigare form av inbindande, där man inbunden i universum (kanske närmare bestämt i människoskapet) finner sig typ insyltad på gott o ont, som i en förälskelse ungefär.
2018-05-08

  Nanna X
Intressant att berättarperspektivet byts här, från Part I. Känns kvinnligt poetiskt kompletterande (har inte läst Part III än). Men vad betyder inbindelse?
2018-05-08

  lodjuret/seglare VIP
Rent privat har läsaren en chans att vilja anspela på egna strängar och upplevelser. Men att tolka dem sedan, med öppna händers åtbörder. Där stoppas kudden redan i vrån.
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP