Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
05.05.2018 lördag. Denna våren satt långt inne.


Låt oss tvinga bort vintern

 

Med usel mat lockar begäret den vilsne in i labyrinten av bortglömda löften. Som ett nytt år räcker längtan över en budkavle till sällan skådad skam. Så kommer våren och visar oss sin oföränderlighet där vi alltid är välkomna. Värme min sol, värme! Och ett uns av välbehag som knoppas i lyckan av att vara levande och frisk.

Jag var dum men envis, så nu vandrar jag den nya vägen till ett redigt liv. Jag kan förklara varför livet kantades av kraftiga mothugg, men vill ni lyssna på en singularitets meningslösa sånger om allt? Eller är vetenskapen det enda rätta i sin ofullkomlighet över dig och mig.? Hur många misstag måste studenten göra för att bli fri? Denna vår som får allt att frodas för att febrilt pånyttföda vår vilja att vandra i ljusa lustgårdar där minnena väcks till liv och kärlek vakar över varje blomma.

Nu ska vi leva.

 
Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-06 02:47Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Underbar text skriven av en mästerlig skriftare. Dessutom från Luleå !!! Där jag kommer ifrån. Jag kan riktigt höra dina klingande ord om det som jag upplever det ”Den usla vintern”och i den efterlängtade Våren där allt vänder bladet och ljuset flödar speciellt i Luleå i den oändligt vackra och krispigt naturen. Mycket bra!!!
2018-07-25

  ADI Nehlin VIP
Så bra du är med orden
2018-05-11

  Peter G VIP
Bravo!
Vilken frejdig text du skrivit, där du elegant kryssar fram mellan livets stora och små frågor för att landa i ett " Nu ska vi leva" som känns härligt ärligt och hoppfullt!
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP