Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När får vi se

när får vi se
chefer på höga poster
som vill vara bra ledare
och inte bara lyfta höga ersättningar

när får vi se
politiker som har ideal
som på riktigt vill förbättra världen
och inte bara lyfta höga ersättningar

när får vi se
den välmående medelklassen komma tillbaka
den som våra föräldrar tillhörde

medelklassen som plötsligt försvann
när det blev bara de snuskigt rika
och så vi andra som är mer eller mindre fattiga
och som sugs ut bara mer och mer för varje dag som går

när får vi se
att hederligt, hårt arbete
börjar löna sig igen
som det var förr

när får vi se
kamelen krypa genom nålsögat?
när får vi se
helvetet frysa till is?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-06 10:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Aldrig.
Först i tusenårsriket kommer fridsriket, det globala.
Nu är laglöshetens och antikrists ande verksam.
Sluta rösta. Uppmuntra inte politikerna.
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP