Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likes på Instagram

när jag lägger upp
en av mina dikter
på Instagram
får jag mellan 1 och 5 likes

när jag lägger upp
en bild på min sovande katt
eller en solnedgång
eller en bild från min stuga
får jag genast över 10 likes

är det svårt
att visa en annan människa uppskattning
att ge lite kredd åt nån som gör nånting extra?
”Vad fan tror han att han är nu då?”
tycks vara vad de flesta tänker

det ska inte vara nån substans
undra på att vårt samhälle fördummas
söta glansbilder av husdjur, familj, matlagning,
bakverk, inredning, trädgårdar, fester, resor ska det vara –
hur fantastiskt fint MITT LIV är jämfört med andras –

glansbilder är ju precis vad de är
vad är det vi försöker uppnå med dessa –
försöker vi övertyga andra om att vi har ett fint liv
eller försöker vi intala oss själva det?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-06 12:27



Bookmark and Share


  M:tin
Tål att tänkas på, helt klart!
2018-05-16

  Bodingen VIP
"Glansbilder", japp, ett enda sammansatt ord och helt korrekt.
2018-05-06

  Viksten
Jag är ute på Facebook ibland
Mest för att skriva dikter i facebookgruppen
Populär Poesi
Sedan är jag väldigt isolerad på grund av
Sjukdomar
Flödet på Facebook innehåller så
mycket lögner och falska nyheter
Källkritik behövs

2018-05-06

  Larz Gustafsson VIP
En annan poet här var inne på samma sak, fast då handlade det om en hund contra hennes dikter.

Den sista frågan är verkligen en höjdare! Bull's eye, mate!!
Likaså detta med fördumningen (den mentala förslumningen).
Det där ingår i en strategi.
Man är farlig om man tänker själv. "It's the operator's job, not mine", som Poly Styrene i X-Ray Spex sjöng.
Vi blir lättare att styra om vi är utblåsta och ytliga.
2018-05-06

  Den skrivande tysta
Skönt att slippa Instagram
och Facebook. Har inget behov
av att jämföra mig med andra
eller gilla deras fantastiskt fejkade liv.
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP