Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"När polletten föll ned Och överlevde sig själv"


Miraklet



Dödens vinglighet
Styrde in i motorn

Strax utanför en
Förort

en solig kylslagen måndags
morgon

Några pocketböcker kaffemuggar
Och en Smartphone föll ner
på golvet

Vid den kraftiga smällen då
Rotorblad lossnade och ena

Flygplans motorn kollapsade och
började att brinna okontrollerat

Planet störtdök men rätade ut sig
efter en vid sväng tog den mark

Med buller och brak på en snöfylld
Åker bredvid en motorled med
Svängande viadukter

Alla klarade sig kröp ut omfamnade
Varandra både besättningspersonal

Och passagerare Grät,skrattade
hysteriskt Om var annat


Och den kvinnliga flygkaptenen
Vart den stora hjälten för
oöverskådlig framtid



Nere vid Odihangoträsket
var Gåsflocken en medlem
mindre

Där de putsade sina fjädrar
innan de småkacklande
slog sig till ro inför natten


Och döden i livets spelsalong
med ödets roulettkula fick

Nöja sig med lite mindre
Utdelning än väntat

Eftersom det var något
Oväntat som kom emellan

Och som de aningslösa
människorna visst kallade
för olika saker. ..




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-06 16:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Man kan kalla det för olika saker, men att naturen slår tillbaka har vi minsann missat.
Vilken störtskön berättelse.
2018-05-07

  objekt3
androidskt
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP