Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppsnormer

Jag går till gymmet
Pustar och stönar
Blir allt vanligare
för våra döttrar och söner

Måst ha mera muskler
Och mindre fett
Ute på stan
Och i reklamer jag sett

Pulver hit
Pulver dit
Normen vi skapat
Är riktigt skit

Ty varje gång en unge
I spegeln blicka
Kommer dessa tankar
I skallen att ticka

“Är jag för fet?”
“Väger jag för lite?”
Aldrig får de tack
För det eviga slitet

Och vi gör det bara värre
De med vettig självbild blir bara färre

“Oj du är så fin, nu när du blivit smal!”
Jag mår så illa i mitt samvetskval




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-06 17:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gym är fascistoida.
Man skulle kunna tro att Hitler uppfann dem.
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand