Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- dum tek - dum dum tek -

Jag började efter 50 fyllda
med kurs i orientalisk dans

efter 60 var jag beredd
att bli min egen lärare

jag gick in i Aladdins grotta
och fann anden i lampan;
you tube och internet

Nu trummar en tabla en saiidi
- dum tek - dum dum tek -
höft ned upp - ned ned upp

både musik och rytmer utmanar
dansvokabulären är outtömlig
slöjdans lockar, käppdans också

med tiden införskaffar jag mig
fingercymbaler, trumma och käpp
höftkläde med klingande små mynt

magdans har allt man kan önska
att improvisera med och gestalta
elegans, glädje och styrka

jag tänker dansa orientaliskt
idag och
för resten av mitt liv!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-05-06 23:41



Bookmark and Share


  Fulbergarn
maten är fin oxå
2018-05-08

  Janina Kaminska
Din själ är ung, du vågar prova nya saker.
2018-05-08

  lila fjäderblomman VIP
Vilken härlig förebild du är! Elegans, glädje och styrka - ser det framför mig.
2018-05-07

    Dan Myrbeck
Härlig hyllning!

Med min stora mage borde jag kunna slå rekord...
2018-05-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken dansglädje du förmedlar i din text! Ålder är bara en siffra. Underbart att orka vara positiv och våga nya saker.
2018-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat om dansglädje!

Har upplevt orientalisk dans i olika länder, och det är precis som du skriver, elegans, glädje och styrka!
2018-05-07

    ej medlem längre
Dans kan vara så befriande för själ och hjärta...magdans är sensuellt.
2018-05-07

  ULJO
Så fundamentalt. Bra
2018-05-07

  KattenKin VIP
Så härligt, vilken nyfiken och öppensinnad livsglädje!
2018-05-07

    Ordkonstnär
Underbart, det gör du alldeles rätt i!
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP