Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cerny lutar sig fram och berättar


har jag berättat
när jag kom till
nå det är fort gjort
det var på vintern
eller om våren kan det
också ha varit
det gällde förflyttningen
hit
bara en blek
strimma av månen och
allt skulle vara klart
men någonting gick fel
jag gjordes för mycket av
dröm
som om människor
var ett särintresse
och jag blev stora vita ark
med små svarta krigare på
det är ett återkommande
moln i mig det där

och det var äppelblom
och något som kluckade
och jag bodde i böljande
träd
de blev som ett
segel över hav i mig
och jag blev stor
och liten
och surrades vid en penna
jag var mager på den tiden
och dagarna kunde drömma
i mina ögon
det tar bara en
sekund att vända
sig om och se när man
föds
tiden är en blixt i ett glas vatten
men det är midsommar
inte än
och gräset skriker

cerny på tjeckiska betyder svart
och svarta är de sprängande
hästarna över stäppen
ai heee ai heeee
musiken strömmar genom kedjorna
rasslet
av människor som vill leva över
människor som vill överleva
löper öde genom kedjorna
jorden är allas
gisslan
jag vet inte vilken
rymd av mörker
som kränger under oss
men i hallen står
en drömlös giraff
med öppna ögon och
man kan bära sig själv
i all sin nakenhet
som ett barn mot axeln





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 372 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-06 23:58



Bookmark and Share


  objekt3
och han tog av sig sin kavaj ...


Mycket goda svarta krigare <3
2018-05-07

  Per Teofilusson
Så kan man leva livet. Visdom som tar decennier att formulera.
2018-05-07

  KattenKin VIP
Fin text, jag gillar din poetiska berättarstil, och mycket vackert avslut.
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm