Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista rosen

Den första rosen ges
för vänskapens skull
den doftar så ljuvligt
av kärlek är den full

Den andra rosen ges
för tanken till andra
så länge den gläder
vill de gärna vandra

Den tredje rosen ges
till de som söker tröst
en smekning till sinnet
kring kylslaget bröst

Den fjärde rosen ges
till de som vågar tro
ett bygge för kärlek
på mänsklighetens bro

Den femte rosen ges
till livets sista låga
finns det något mer?
Är allas givna fråga

Den sista rosen står
vid evighetens lunga
där föds det nya livet
en knopp hörs sjunga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 417 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-05-29 08:10



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Så förunderligt vackert!
2018-06-01

  Sommarina VIP
Rosor. Det vackraste och betydelsefullaste. Fint.
2018-05-31

  Blomma-Stjärna VIP
rosor, rosor, rosor...
ömsint, tänkvärt, vackert

2018-05-30

  anits VIP
Så vackert skaldat om rosen vid många tillfällen i livet.
2018-05-30

  Janina Kaminska
Rosor vid olika tillfällen, så fint beskrivet
2018-05-30

  Stay Golden
Straight up magic <3
2018-05-29

  överlevaren VIP
Så välkomponerad text, med doft av värme och kärlek.
2018-05-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om den underbara rosen, som passar i glädje som sorg.
2018-05-29

    ej medlem längre
Rosor både till kärleken och i sorgens stunder, vid alla tillfällen passar rosor.
2018-05-29

  Nils-Robert
Kommer att tänka på Nils Ferlins dikt nära jag läser denna. Bra!
2018-05-29

  Kjell Åhsberg
Till skillnad från mycket annat kan rosor användas vid alla tillfällen, vilket du tydligt visar.
2018-05-29

  M.Eta
Rosor för alla tillfällen. Fint!
2018-05-29

  Feliaxel VIP
En fin bukett rosor till glädje för många
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO