Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hjärtats sinne

Jag är född i en liten stad
långt från hav och strand
där björkar ståtligt växer
kring silver månens rand

Jag har bott i ett hus
där vägarna tar slut
vid skuggan av en sjö
slog näckens rosor ut

Jag var kär i en kvinna
med guldstänk i sitt hår
hon bar på vackra ljus
som läkte själens sår

Jag har skådat gula lågor
över horisontens sky
lysa klart som smaragder
där morgonen ses gry

Jag har sett dem i skyn
en himmelsfärd i natten
sju fåglar i en plogform
så fritt vid öppet vatten

Jag har skådat paradiset
men aldrig funnit vägen
den som funnit lyckans ö
finns med i varje sägen

Jag har känt livets oro
blåsa hårt som en vind
samtidigt som kärleken
har smekt min vita kind

Jag har förlorat mycket
men aldrig mitt minne
jag har gömt alla bilder
djupt i hjärtats sinne

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 275 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-05-17 07:13



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text
2021-05-18

  Eva Helene VIP
Fint och eftertänksamt.
2021-05-18

  AiA Maria den fria

Även
minnen
skapar
verklighet

Tack!
2021-05-18

  Kungskobran VIP
Fint, kunde varit Dan Andersson
2021-05-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker poesi om det som blev livet, med både gott och ont.
2021-05-17

  överlevaren VIP
Fin skildrad livsresa...
2021-05-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
På livets stig
vandrat sett
vad det gett
variation i
variation
till nästa
zon, tack
för att Du
tog ton!

2021-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Berörande levnadshistoria varav hjärtat är fullt, skriver pennan.
2021-05-17

    Anna Ahlborg
otroligt vacker dikt! Jag förstår ditt djup.
2021-05-17

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om minnen och tillbakablickar över livet.
2021-05-17

  Öknens Ros VIP
Livets minnen för alltid bevarade i människans sinnen.
2021-05-17

  Maria Sundelin VIP
Fin livsbeskrivning
2021-05-17

  Feliaxel VIP
Berörande
2021-05-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO