Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad ska sanningen göra




vad ska sanningen göra
när den bärs av ett barn
som älskar
som älskar och älskar och älskar



vad ska sanningen göra
när rädslan planerar förseglad tystnad

vad ska sanningen göra
när barnet är så litet
och går på sina knubbeben

rakt in i elden
rakt in i isen
rakt in i rädslans makt


vad ska sanningen göra
när den bärs av ett barn
som älskar
som älskar och älskar och älskar


vad ska sanningen göra
när rädslan planerar mord

vad ska sanningen göra
när barnet fortsätter älska
och inte dör som brukligt är

utan

bara fortsätter söka och leta
bara fortsätter andas och veta
bara fortsätter sanningens väg

befrielsens längtan

såklart att barnet förlåter
hon vill bara få leva och vara
sitt eget äkta jag

vi ställer oss upp för henne
för hon finns
hon lever

hur mycket dom än spikade fast henne vid skammen

hon lever
fast dom dömde henne till ljug
fast dom lämnade henne begravd i

ihjäl-tignings-sanden

hon finns
hon lever

hon

är barnet som bär sanningen

hon som verkligen lever
vet och minns hur det var

det går
att tålmodigt varsamt
lyssna

till sanningen som bärs av ett barn

det går
att få bli del av
och att få vara

älskad älskad älskad
av ett barn








Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-07 15:10



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ord och mening som poesi, ja !
2018-06-24

  morgonstjärna VIP
viktig och fin <3
2018-05-09

  Quasimodo
Tack för din sanning här som smärtar för det som barn kan få utstå och bli utsatta för
2018-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
Det finns många barn som bär på tunga sanningar, alla behöver någon vuxen som lyssnar och bryr sig om!
2018-05-07

  KattenKin VIP
Det gör ont i mig när jag läser, upprepningarna är lika effektiva här som säkert där och då!
Stackars utsatta barn.
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP