Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadereglering

 

Jag pratade med Gud i natt
Han bad mig besinna mig
och lämna in vapnen

Var har du fått din vrede ifrån?
Jag visade upp mina rökskadade
kläder och bad om förståelse

Han log illmariskt åt mig och
poängterade att jag skulle pröva att
gå några mil i en sargad människas
skor

Vem är du att klaga som har hus,
familj och kärlek?

Jag lyssnade andäktigt och sa
"Det är inte alltid så lätt att tolka
kärleksbudskapet"

Gud sade till mig att jag skulle lägga
mig under en presenning under bron
för att härda mig

Nu ligger jag under en presenning och lyssnar på de marginaliserades jämmer och förvirrade böner

Kärleksbudskapet sätter mig på
prov
Jag vaknar kanske som en ny
människa




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 362 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-05-07 16:22

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annika Persson
...som en sämre människa, då lidande inte gör gott.
2018-05-12

  Kungskobran VIP
Att känna på andras lott
när man har det gott
kräver mycket mod
Att göra något åt
är kanske svårt
men att göra vad man kan
är skyldigt varje man


2018-05-08

  Solstrale VIP
Klurig gåta, om att lära förlåta...
2018-05-07

  Poeten Salvador VIP
Lite kryptisk. En dröm?
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten