Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färge rik sammansmältning




Lime skir gröna
blad i sina Lönn
blomställningar

Mot en neonblå
lysande himmel

Med Rödhaken
i eldigt bröstdun

Sittandes på träd
gren i nyöppnad
klorofyll grönska

Sjungande såsom
berusad. Naturens lov

Inuti lövsprickningens
skapelserika tid

Då haren diade sina ungar
Under den rödbruna
Schersmin buskens risiga
Grenverk

Och havsörnen skriande
skruvade sig uppåt med
termikvindens hjälp

Och traktorn bullrande
for harvande omkring på
andra sidan granhäcken

Då kände han sittandes
Vid stugtrappen

hur allt mognade till ett
enda seende öga.

som tillsammans drack
Solens ljuskraft

I en magisk
sammanblandning

Inuti det harmoniska
färghjulet









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-07 17:51



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Målande som en poetisk Chagall! :)
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP