Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


kanske i ärligaste laget

 

Jag brukar säga att jag vet mitt värde. Det är inte sant. Jag vet inte mitt värde. Jag låter mig tappas som en vante i vinternatten. Gömd under nyfallen snö. Saknad men snart glömd.

Jag ler när jag betalar, det som jag sagt att de missat i fakturan. Jag kan inget annat än ärlighet. Kanske är det en missriktad egenhet i den tid jag lever. Ändå håller jag kvar. Spelar inga spel. Sätter en ära i ärlighet, men klarar inga konflikter. Säg, är jag då osann. Osannolik. Sanslöst oförmögen.

Jag brukar säga att jag inte går ihop. Det är sant. Jag är två personligheter som inte samspelar. En kavat och en löjligt följsam. Vem jag är med dig beror på vem du är.

Tårarna kommer när jag går samman. Strider om min gunst. Jag gråter hejdlöst, otröstligt. Ingen av mig är där.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-07 23:03



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
mitt upp i gråten skämtar jag till det och säger att "det är klart vi är två....vi är gjorda av två". hur såg/ser föräldraparet ut ? fick/får vi ihop det ?...är föräldrarna två olika personer ? vem slogs/slåss vi mest med ? otroligt bra text som skapar tusen frågor.
2018-05-08

    ej medlem längre
jag har först på sista tiden insett mitt egen värde. i ungdomen gjorde jag inte det.
2018-05-08

  jba VIP
Jättebra är du!
2018-05-08

  stig wikman
Bra skrivet , och ,
ärlighet varar längst.

KRAMÅAPPLÅD.
2018-05-08

  Nils-Robert
Poesi som väcker frågor inom oss alla. Vem är jag ? Vi brottas nog lite till man med den frågan och ; vad har jag för värde ?
2018-05-08

  Stay Golden
''Freedom is just another word for 'nothing left to lose''
2018-05-08

  Blomma-Stjärna VIP
instinktivt känner jag att det är en styrka att kunna skriva som du - det gäller även "kanske i ärligaste laget"
gillar mycket!
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP