Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lego

Kroppar som underhålls
Nykterhet och närvaro
I varje stund
Avsaknad av andlighet
Kanske är jag fortfarande så less
På ett förtryck från en överhet
Som jag aldrig upplevt
Att en gud blir otänkbar

Hälsa ändå en bra effekt av ateism

Fast i tingen
De som dyrkas
Bor också drömmar
Världar av känslor
Hopp och förtvivlan
För att nämna ett par
Jag strör betydelser omkring mig
Som legobitar
trampar på dem
Svär och plockar upp dem igen

Bygger
Nej staplar
Dagarna på varandra

Fjärilar som irrar omkring
Så här på våren
Vi är av samma sort
Uppslukade av hunger
Fjättrade och desperata
För att livet som just börjat
Snart Slutar

Sveket
att ge upp inför uppgiften att försöka förstå allting och istället ge efter för känslan
Vi kommer aldrig att klara det
Svider

Men oavsett så är det oerhört
Att finnas
Och sedan plötsligt
Inte

Men
Det är såklart inget man behöver tänka på
Under joggingturen
Eller ens i duschen efteråt

De stora frågorna får ändå inte plats
Hur som helst
Vid frukostbordet











Fri vers av Aaxel
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-08 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel