Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden är platt

Varför kommer du hit till oss
och påstår att jorden är rund
Fattar du inte att vi har byggt upp
en hel industri
en hel värld
ett helt trygghetspaket
på att leva i mitten
och inte närma sig kanten
Dessutom kan varenda människa
som tittar ut genom fönstret
se med sin blotta ögon
att det inte är kula
vi vandrar runt på
utan den fasta platta marken
Dessutom tycker jag
att det finns många mer
närliggande och angelägna problem
att ta vara på och lösa
än att sitta och flumma runt
i stora omvärldsdiskussioner
Tänk om du kunde ta vara på ditt liv
och ägna dig åt lite hederligt konkret arbete
istället för att sitta med det där periskopet
och stirra mot himlen vareviga natt
Om du inte kommer hit klockan åtta varje morgon
och jobbar till halv fem måndag till fredag
kommer jag personligen att se till
att du inte får behålla ditt periskop




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-08 04:13



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Bravo! Det är inte bara handfasta åtaganden
som ger livet lust, smak och doft - om vi inte har stjärnhimlen att drömma under hur ska vi få svindel och aning om att vi kan skapa och omskapa -för att leva liten mer organiskt, ett mer hållbart liv - ett liv lite mer solidariskt - än igår? Aj, så jag går igång på denna dikt - tack för det!
2018-05-08

  Kjell Åhsberg
Idealet är att göra rätt för sig, men ändå finna tid för vederkvickande filosofiska och kulturella diskussioner. Det ena utesluter inte det andra.
2018-05-08

  Kungskobran VIP

Den som inte arbetar skall inte äta.
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP