Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På väg mot framtiden




framtiden är ett främmande land
med okända gränstrakter
vem vet vad som uppehåller sig där

vill jag ens dit
jag vet inte
men man har sagt mig att jag är väntad
det är visst någon skuld som ska utkrävas
eller rättvisa



jag reser med lätt packning
kanske blir jag inte så länge
hur som helst kommer ingen tillbaka
från framtidslandet

alla är på väg dit
som ett lämmeltåg
som flyktingar på en landsväg i kornigt ljus
i dikena ligger de bortglömda liven som inte fick plats i knytena

det komiska är att vi fruktar döden
fast vi utan återvändo ska igenom framtiden
hela tiden förändras till någon annan
något annat
avkrävas våra minnen
skiljas från dem vi älskat mest
möta det oanade i återvändsgränden

ja
jag tror på framtiden
den är starkare



 



 



 








Fri vers av Måna N. Berger
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-08 13:36



Bookmark and Share


  ULJO
"jag reser med lätt packning". Strålande från en fin betraktelse
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger