Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mattvävaren

 

Han hämtar trasor från
sitt stora förråd

Mattorna vävs av gyllene färger,
musikslingor, poesi och filosofi

De förunderliga mattorna är
lugnande att gå på och du hör
musiken och en kör av poeter
ledsaga dig

Mattorna sträcker sig över
alla gränser och din vandring
tar aldrig slut




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 448 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-05-08 15:01

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Bra, tankeväckande dikt.
2018-05-16

  Tears of a clown låttexter
Snyggt


2018-05-12

  Feliaxel VIP
Underbara mattor att gå på
2018-05-10

  Jaseph
Jag kan inte väva
men jag väver ändå
lyssnar till en större sång
och börjar om, gång på gång


2018-05-10

  överlevaren VIP
Trasor flätas ihop, i ett mönster som växer under förändring i livets olika nyanser....
2018-05-09

  alicja lappalainen VIP
Din vackra dikt leder mina tankar till en annan mattvävare E. Karlfeldt

"Jag väver i flossa
en matta så lång,
som skogarnas mossa,
som rosendegång.
På den skall du vanka
och reda de tankar
som växa till sång."

2018-05-09

  Pavel
Livets trasor av erfarenhet tar aldrig slut. Till en unik fin matta. Så skönt med erfarenhet då mattorna blir finare och finare när man blir bättre på att puzzla. Man kan aldrig få för lite av dåliga och bra erfarenheter.

Jävla bra dikt
2018-05-08

  Fulbergarn
härligt, beställer mattor åt hela familjen
2018-05-08

    ej medlem längre
Underbart!
2018-05-08

  Kungskobran VIP
Poesi av högsts klass
2018-05-08

    ej medlem längre
Om mina antropologiska kunskaper står mig bi, så tänker jag Maya, har jag fel så tänker jag Maya ändå och sen Peru.
2018-05-08

  Solstrale VIP
Skogens trasmattor fladdrar i vinden... Då behöver man höra denna ordväv som stillar och lugnar ... Tack!
2018-05-08

  Öknens Ros VIP
Vidunderliga mattor!
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten