Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom Myra nr 14


Sagan om Det Triangulära Nuet, part IV

 

 

Det var en gång tre goda ting, varav fjärde saken syntes ännu godare. Sekundsniderskan kunde inte låta bli att plocka blåklockan. Tilltaget blev hennes fall, från pyramidtoppen rakt igenom hyreshusets oändliga kvadratmetrar. Fjärde avsnittet snidades in i trilogin, förundransvärt ologiskt. Kortleken kom att föreställa Sekundsniderskan, klättrandes upp i Universum igen. Grep planeterna gjorde hennes fingrar. Kysste stjärnstrålarna försökte hennes läppar. Nu fanns visserligen världen lika mycket neri myrstackar och rävgryt. Deras labyrint tyckte hon sig färdigsprungit. En liten del av galaxen ville Sekundsniderskan bli. Glömde hon sin stora roll för Minutmakarens minne i Timtäljarens skapelser - såsom modellen bakom skojigaste månvarv?!

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-08 20:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Känns ungefär som en sorts kontenta av tankar. Bullfest, bullfest, hela dagen lång, av 'BagarBertas' bullar. Finsmakande påbjudes här, gärna ett besök på konditoriet före en tids vistelse på 'Skogskyrkogården', plats strax utanför huvudstaden. Lätt att gå vilse här som där. Skönskriven text.
2018-05-09

  Nanna X
Det blev ett slags meta-avsnitt, fyllt av bångstyriga motsägelser. Blåklockan känns självklar som utlösare av fallet. Men var hamnade Sekundsniderskan egentligen efteråt? Fanns det rävgryt under hyreshuset,eller en extra galax?
2018-05-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP