Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 10/5. Läs gärna även Föräldrahemmet I


Föräldrahemmet II

 

familjeorkestern på garageinfarten

männen i frack

jag i röd klänning med fransar

hjulade och bugade

för gatans publik

 

storasyster gick till skolan 

lillasyster läckte 

jag fick tränga mig förbi

handikappomsorgen

för att kunna duscha 

flickebarnet 

 

nu var det natt

storpappan jagade pastellfärgade kor

i korridoren 

kastade upp dem på axeln och bar iväg dem

tre kor två gånger inga problem 

 

nästa morgon

knackade pojkarna på min sovrumsdörr

lillebror fick vända på tröjan 

gula Kalle Anka och krokodilerna inåt 

röda Manchester United utåt

tröjan var trång men syntetmaterialet töjbart

benen var starka




Fri vers av Nanna X
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-10 10:06



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Kor i korridor... jo jag tackar, nästan bättre än rim :-) Tillika kommer krokodiler med [fick snarare icke synas].

Också "läckte" låter intressant som ordval?! Bar storpappan sammanlagt 3x2=6 kor eller 1,5 kor per gång??
2018-05-12

  Stefan Albrektsson
Tänka sig att du lyckas övertyga mig att "köpa" varenda surrealistisk drömkomponent (och det utan rim ; ). Det är något särskilt i sista strofen som fångar mig (troligtvis den personlighetsbeskrivning som kommer sig av möjligheten att skifta "identitet" genom att vända tröjan ut och in och hur den är töjbar för ytterligare växande).
2018-05-11

  objekt3
england belongs to me; kosläpp!
2018-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X