Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Troubadix - väcker barnasinnet till liv"

En god vän på Blues Pub väckte
min barnasinne till liv

Han citerade roliga händelser
från Asterix o Obelix

Plötsligt minns jag med ett leende
när jag som litet barn läste
Asterix böckerna med glädje
på biblioteket,

Men på ett mycket speciellt sätt eftersom
jag ville se sista rutan i serien innan
jag började läsa

Det var så intressant att se hur det
gick för den stackars musikern Troubadix,

ofta satt alla runt ett långbord och festade
på helstekt vildsvin, medan musikanten
hängde upp och ner i ett träd eller bakbunden
med munkavle eller annat lite galet för sitt illa
spelande av lyra och ibland säckpipa

Tack Mr Spicker

© Christer Johansson 2018-05-10





Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-10 10:52



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
intressant att läsa slutet först - roligt att minnas sig själv som barn!
2018-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP