Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fläskpannkaka


Vi gör så här:
Vi går ut snett på kvällen, 90°.
Du finner platsen
övergiven av andra,
de som fann genvägarna,
uppbrott och tunnlar.
Trots allt du presterat
förblir du dig själv – tyvärr. 

Mörkret ekar.
Det spricker och du lämnar alla skolor
likt en val som kommer upp för luft.
Jag uppfinner dig igen: klipper,
kopierar och klistrar. Alea iacta est. 

Klivet ut på bron. Aldrig stanna.
Den blå gnistan lämnar plånet
och så är vi borta igen.
Det finns ingen ensamhet likt vår.

  

Ingredienser:

  • 12 tärningar med eller utan ögon
  • 4 skolor
  • 49 ½ solvändor
  • 1 övergiven plats
  • 3 månader under snö

 

 

 

 

 

FLÄSKPANNKAKA

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Häll hälften av mjölken i en skål.
Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken.
Vispa sist ner äggen. 

Skär fläsket i små tärningar.
Bryn dem lätt i en stekpanna.
Häll över i en smord långpanna.
Häll smeten över fläsktärningarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
Servera med lingonsylt. 

Ingredienser:

  • 450 g fläskkött eller bacon
  • 6 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 12 dl mjölk

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 340 gånger
Publicerad 2018-05-10 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson