Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän

 

Det finns ett jag, det finns ett du

i ögonblickens stunder

- ett möte mellan vänner som

med rätta kallas under.

Att se, att lyssna på din röst,

och höra hur du tänker

gör mig själv mera levande;

jag ser hur vårregn blänker

Jag känner vinden, känner sol

när du och jag får vandra

tillsammans, och få känna att

vi vänner har varandra.

Och fastän stunderna är få

och korta, kan man tycka,

är de just sådana som jag

vet med mig heter Lycka.

Ditt goda hjärta är min tröst

i stunderna av tårar

Jag önskar dig allt gott, min vän,

i livets många vårar

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 734 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-10 17:26



Bookmark and Share


  DominiQueen
Å älskade ljusbroder och vän, så vackert, jag känner med detta vackra, det visar ännu hur vacker Din själ är och en riktigt frisinnad varm vän...
Tack att Du finns och delar Dina vackra tankar så här poetiskt gestaltat.. Du behövs
Ljus och Kärlek
Din vän D
2018-05-29

  soligajag_1 VIP
En underbar dikt om vänskap!
Den värmer kalla hjärtan, strör ut härliga och goa stunder i vänners lag.
2018-05-12

  Minkki VIP
Kan vänskap beskrivas vackrare? En dikt att begrunda och styrkas av för alla som vill vara och få en vän. - I själva texten förundras jag över hur naturligt rimmen faller in mitt ibland de orimmade raderna, gläds åt hur texten lever. Vad heter den bundna versen?
2018-05-11

  lodjuret/seglare VIP
Högst intressant berättelse på rim, läste för en väninna första läsningen och tjusades i kapp med berättelsens flyt.
2018-05-11

  Syrran77
Äkta vänskap, så underbart beskriven. Bokmärkes.
2018-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP