Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allienations Entroskopi



Det kikar in i det nästas hjärta
Ser ingenting

Det rör sig framåt igenom pendelstationen
En blåsig april lördagsmorgon

Mellan öppna tomma dörrar vagnar


Ingenting är överallt nu

Du är ingenting nu

Intighetens maskerade
Mästare

Dom kan skjuta spårljus
Ammunition efter dig

Kolla tidtabellerna
Och försöka lista ut

När du ska komma
Farande med din
infra rödblå aura

Men dom ser dig inte

Kastar upp bombkrevader
men du är alltid någon
annanstans

Trots allt är du inte odödlig
För du är ingenting
Trots att du andas

Ingenting kan komma åt dig

Det är tungt ansvarsamt
Och alldeles så ensamt

Att bära omkring
och vara någonting

Men Du är ingenting vän
med vinden och osynligheten

Allt som har varit någonting
Är borta

Nu behövs inte Folkets hus
Längre

Bara siffror och bollande
nollor i cyberrymd

Allt som är kvar är
Ingenting

Luften är fylld av
Ingenting och
Den totala avsaknaden
Av insekter

Någonting måste ha gått
väldigt Snett var är allting?

Men jag vet att du finns
Som är ingenting

Det känns så skönt

Tag min hand
För oss
Vidare genom livet

Osynligt

så inte
Tillvarons avundsamma
Krypskyttar kan skjuta oss

Sönder och samman med
sina Markerade siffror

Jag är så glad att jag
äntligen fick tag i dig

Inte ens döden kommer
Nu att kunna finna oss


För vi är utloggade
från all datatrafiks
statistik som kan se oss. ..

Förenade i
ingenting.


Piiiiiip. ...?













Fri vers av Sefarge VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-11 07:13



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att vara osynlig är inte lätt
att vara nedkopplad är ett sätt
Att hålla sig undan är svårt
och gör livet hårt
vänner måste man ha
annars är livet inte värt att leva

Fin mångfasseterad text med många assosiationer

2018-05-11

  Stefan Albrektsson
Gillar hur du slår an en förtingligande ton genom de inledande "Det" för att sedan vrida det in i tilltal till ett "Du" (effektivt när jag som läsare plötsligt tvingas att bli det där du'et). Texten får ett allt högre högt tempo genom radbrytningsarbetet, och texten har ett allvarligt manande tilltal in i vår tid, men bryts något (i min läsning) av "Piiiiip. ...?"
Bilden och klangen i ”Den totala avsaknaden / Av insekter” är briljant!!
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP