Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hjärtat i grönskan


haiku10maj18

Från nyutslagen

grönskas innersta klingar

näktergalens sång.




Bunden vers (Haiku) av Algotezza VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-11 07:53



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Vacker haiku, det finns så mycket mellan raderna. Bilden är sagolik.
2018-05-13

  Jaseph
Vandrade med min mor i Vägeröds dalar på Skaftö. Det var första maj. För första gången hörde jag näktergalen på ett medvetet sätt. Mor vägledde mig. Ja, det var stort!!
Idag läser jag alla dikter på jakt efter vokaler och konsonanter!1 Bra med en assonans mellan diktens första och sista ord: "Från" och "sång". Tydliga "t-n" som förenar "nyutslagen" och "innersta" och "näktergalen". Assonans förbinder andra radens två sista ord: "innersta klingar". En "sorts" allitteration mellan "nyutslagen" och "näktergalen". Undret möter oss helt oväntat. Som en epifani!
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP