Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar från tidigare relation. Ännu är tankarna relevanta.


RUBBADE CIRKLAR


Jag saknar dig!

Är det en svaghet jag har?

Kan inte flänga runt med
öppet hjärta och välkomna in
alla kvinnor som verkar attraktiva.

Har funnit dig.

Varför skall jag gå runt som
om du inte fanns?
DU måste kunna lita på mig.
Själv måste jag fokusera på DIG.
Kan inte lita på dig om du
kärar ner dig i alla som gör
närmanden. Det kommer alltid
ske. Då vill det till
att du moraliskt och med vett
förhoppningsvis med vilja
är mig trogen.

JAG måste kunna lita på DIG.
Det gör vi om vi fokuserar
på varann i första hand.
Känslorna vill alltid säga sitt,
men vad säger du?
Säger jag?
Det är du som är mitt hjärtas
kvinna, säger jag!

***

Jag saknar dig!

Är det en styrka jag har?

Flänger inte runt med hjärtat
vidöppet. Kom in alla kvinnor!
Ta vad ni vill ha!
Ta mig!

Nej! Det är inte så det går till
nu efter att du kom in i mitt liv.
Det är i ditt liv och vardag
jag vill vara en del.
Du finns där, du är dyrbar,
du min kärlek får.


Jag måste få rubba dina cirklar.
Kan inte vara något du tar fram
och umgås med när du känner för det,
eller när du tar en paus från allt det andra.

Det är du som svarar
på mina meddelanden.
Sällsynt att du inleder.
Det gjorde du modigt nog
i början. Jag gladdes storligen.

Du får skriva/ringa när
du tillåter
tillfälliga avbrott i
allt ståhej åhå.
Vill liksom på ditt eget
initiativ. Inte bara
på mitt tiggeri.

Känns att du kan både
ha och mista...
jag är egentligen en börda
på din utstakade väg.
Ledsentankar vankar
hand i hand.
Du får inte kollra bort
hjärtat mitt. Inte leka med det.
Förtvivlan biter till ibland.
Vill du ha mig...inte?

***

Ger dig respit, andrum.
SMS:en kommer inte varje dag.
Du skall slippa få dom.
Slippa svara av plikt.

(Spekulation)
(Kanske du tycker jag är sjukt löjlig?
Vet i så fall inte hur jag skall göra.
Du är trött på mitt messande
samtidigt blir du arg för att jag
vill sluta dessa trötta-ut-dig-mess.)

Du skall skriva till mig
därför du vill ha kontakt
och uppriktigt intresse för MIG!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 265 gånger
Publicerad 2018-05-11 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar