Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Nu är det inte långt kvar!

 

 

 

 

Det fanns ett avsnitt av loppet som blev totalt förmörkat så man inte kunde se varken vägen eller de omgivande ljusen utan var helt beroende av sin intuitiva resonans medan många gick rätt in i fångstredskapen de försåtligt utlagda saxfällorna och fallgroparna i mörkret

Det var under hösten de såren med levrat blod vandrade vi som förlorade på ändlösa gator av asfalt och external kyla och du sade aldrig ett enda ord helt inkapslad i de osynliga väggarna men vi sniffade lim ibland och kände oss mera levande tills nojorna kom och vi skakade av rädsla medan skuggorna inom oss manifesterade sig runt omkring sade du plötsligt oväntat ”vi dödar oss inuti och blir lika kalla som den eviga vintern här”

Nu är det inte långt kvar till nästa vägkrök och fast benen redan krampar så vet jag ATT vi kommer att klara den återstående sträckan i detta lopp som aldrig kan bli dött lopp och jag ser oss spurta över mållinjen med lyfta händer och den där strålglansen över ansiktet gång på gång medan våra trogna fans höjer bubbelglasen och jublar i all oändlighet

 
Prosa (Kortnovell) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-11 16:31Bookmark and Share


  henke_r VIP
Ännu ett mästerligt stycke som placerar sig som utvald text ;)
Bravo!
2018-06-19

  Engel
Så självklart att du både vinner och förlorar.
Hjälte!
2018-06-18

  lodjuret/seglare VIP
Kommer en och annan, som text betraktad, att minnas en skiva som väl handlade om Hallonbergen, en station längs tunnelbanan i huvudstaden. I hela landet finns det nog riken av olika slag där bruk och överbruk eller sidobruk tas i bruk, om en säger så. En text att möjligt förfasas över trots att det väl går 'tretton på dussinet' av berättelser och skrivelser om 'missbruk av människor'. Önskar så att det fanns 'fester utan missbruk'. Och de finns, bara att en väl skall söka upp dem även. Det finns ju texter, och det här är bara en av dem. Kan de då bli 'för många'? Texterna och berättelserna, nej.
2018-06-15

  HenrysDotter
Fängslande text som väcker undran och nyfikenhet. När en text får en till att skapa egna bilder utifrån berättandet,då är jag liksom fast och vill bara läsa mer.
2018-06-13

  Jenny Leine VIP
Jag vet inte vad det är, men dina ord når djupt. Hur vilsenhet och kyla så lätt kan tränga in och samtidigt hur värme och väg och liv finns så inom räckhåll. Din kreativitet manifesteras i en underbar ordexplosion och ett inspirerande textdjup.
2018-05-13

    Sefarge VIP
Orden känslorna
Minnena som rullar
Omkring i livets
Omloppsbana!
Maxat häftigt
skrivet Alltså!
:}
2018-05-11

  Spik VIP
Livet
2018-05-11

  kerstin skriver VIP
jag gillar det på något sätt psykadeliska i orden, meningar somflyter in i varandra och sedan mynnar ut i ett hejdundrande fyrverkeri.
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP