Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när som suget faller på

när som
suget faller på
har jag mycket att tillgå -

vad sägs om
färska dadlar
köpt i den lilla gatubutiken
där jag brukar köpa granatäpplen

myntorna växer som ogräs
mungbönorna har groddar
vi tar en näve av var
och mixar med ananas
för gröna smoothies
att njuta

i kylen ligger kokt potatis
brynt i rapsolja och rosmarin
det bara att sticka in en gaffel
och ta för sig en
- varsågod min vän
med ögon som smältande bärnsten
!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-11 18:05



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Håller med. Man blir sugen.
2018-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om att berika vardagen av till synes "nästan ingenting"!
Heja dig!
2018-05-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka läckerheter du bjuder på i din härliga dikt!
2018-05-12

  ULJO
Låter gott
2018-05-12

  lila fjäderblomman VIP
Mums och mumma för både kropp & själ
2018-05-11

    ej medlem längre
Du bjuder oss på gourmet och läckerheter av största och enklaste slaget. Tack för godiset min vän.
2018-05-11

  Kungskobran VIP
Man blir sugen
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP