Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En damm har sprungit läck


Pateldammen i Kenya har brustit. Hårt prövade

män och kvinnor ser sina livsverk gå om intet.

Det som för en tid sedan var, är nu en bortspolad

planet. Återstoden en gigantisk gyttjepöl. Staden

Solais fiskeodlingar och konstbevattnings-

moduler ett enda virrvarr av förödelse och

tillintetgjorda grödor. Provinsen Nakuru 20 mil

nordväst om Nairobi har bevittnat ett månadsvist

slussande av skyfall och femtitalet liv har liksom

hoppet, släckts.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-12 07:54



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En katastrof för de som drabbats, som förlorat allt.
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP