Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under sänghimlen

Det döljs hemliga gäster
de finns i mitt rum,
gäster du aldrig fick se
i din ungdom min fru.

de bugar, de tackar
för maten de fick

Aldrig så artigt undfägnad
kunde man gå ut ur rum,
hemlig var gästen endast man ser
när ögats iris slöts till sömns.

Nu vänder du tungt, kropp
i din gamla säng
med kronor och sirater.

spiralmadrassen knakar
gnisslar minnesgott
vem kunde tro, det var
tack för maten, då man lät så
kroppsvätskan flöda

Förfluten tid med krona
men ej krans han gav
i mörker och rus
gnissel i hård madrass.

Drömd blev det en saga.

© Bosse 12 maj 2018.





Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-12 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten