Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar för en cineast

Det är sommar

Och

Eftermiddag

vackert väder (varmt)

Jag slår mig ner i Biopalatsets skinnfåtöljer på nedre plan.

Det är luftigt och svalt

En svag doft av popcorn snuddar vid mina näsborrar

Miljön är bekant.

En nostalgisk värme infinner sig.

Här är jag lycklig.

Här spenderade jag mycket tid i min ungdom.

Somrarna var årets höjdpunkt för en cineast som jag. Och är fortfarande.

Trängseln och ljudnivån var (är)måttlig.

Allt är sig likt.

Allt är möjligt.

Det gråa stängs ute

Låtsasvärlden kliver in

Tar över

Lokalerna skänker harmoni och glädje.

Jag får leva upp.

Bli ung på nytt.

Inte så ensam. Inte så ledsen

Inte så liten. Inte en i mängden.

Projektorerna rullar bara för mig.

Åtminstone i fantasin.




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-12 17:31



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Kvalitetsfilm berikar
2018-05-13

  BenGust VIP
Entusiasmen flödade när jag nån gång
vid 60-talets mitt såg John Fords epos
"Vredens Druvor" baserad på John Steinbecks roman om Amerikas Dust Bowls under tidigt 30-tal. Magnifikt foto och Henry Fonda i sitt esse.
Kul att sen ta den upp till diskussion
på OÄ-timmen i skolan.
2018-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Själv tycker jag inte om biografer. Jag föredrar tv:n hemmavid. Dessvärre är programutbudet magert så här års.
Ishockeyn tränger undan mina favoritprogram.

Som barn tillbringade jag dock en del tid på biografer.
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP