Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i det närmaste total spegelvändning av vart eller vartannat ord [med Alice Tegnérs originaltext angiven efter varje strof.... tillkommen för omkring hundra år sen] inräknas även såsom Mosaik # 8


Myra 13 : Transformering av Tegnérs Tummeliten

 

 

 
Sju, sex, fem, fyr, tre och två och en
In mot staden cyklar några än
Mor far sist och storasyster först
Lövverk stormar; ugglorna får röst

["En, två, tre, fyr, fem och sex och sju
Uti skogen tågar alla nu
Far går först och Tummeliten sist
Tyst det är; ej rörs en enda kvist"]



Månen redan tornats upp, vår kung
Ljus syns staden, känns nu skön och lugn
Då hörs ungdom, som om största krig
villa bort sig från gatugränd till stig

["Solen än ej stigit ur sin bädd
Mörk är skogen, så man kan bli rädd
Men se barnen (alt. men sju bröder) fast de äro små
tar sig nog fram i vä-ärlden ändå"]



Bror med horor går, gokväll, gonatt?!
Skrattar hejdlöst - har ni inget vett?!
Vättar vaknar, de er iakttar
men ni vet vi drömmer alla dar

["Kära far och mor, godda' godda'!!
Gråt ej mera, vi mår alla bra!
Jätten sover, han oss inte ser
och vi tror han vaknar aldrig mer"]
 
 
 
 
 
 
 



Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-12 18:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fint du ser o uppskattar, hur mor FAR sist, osv tack!

Jodå, läste hänförd påsk-tolkningen ånyo... Spännande hur Alice storasyster oxå hette Nanna!!
2018-05-13

  Stefan Albrektsson
Cool idé och snajdigt genomförd spegelvändning (och flera roliga passager som tex "Mor far sist").

Som gillare av nästanrim som går snett hjular jag glatt till "gonatt"-"vett"!
2018-05-13

  Nanna X
Här kommer den andra varianten på visan: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1852210

2018-05-12

  Nanna X
Intressant spegelbild, gillar hur sol blir måne och sovande jätte vaken vätte. Jag har själv använt melodin ett par gånger, den ena i ett avsnitt av påskkalendern som du kanske minns: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1744540

2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP