Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resväskans insikt



Jag drog loss tejpen
som höll ihop oss

Och du föll ifrån

tejpade relationer
Håller inte i längden

Det vet jag nu

I slån och häggbuskars
Blommande tid

Påminns jag om det
alltför väl

När några årtal
runnit oss förbi

Och fler lösa
Relationer har
ej blivit av

Det som håller det håller
Annat faller ifrån

Bäst låta lösa hästar
Fritt springa av sin oro


För en av de största insikter
i livet är att kunna förlåta sig
själv

För att man inte lyckades rädda
Den/det man älskade mest här i livet

Och det är sluttejpat nu

Det som håller det håller
Det som brister det brister

För det är livets hårda läxa

Ju mer du älskar något
Ju mer ont gör det alltid

När det tas ifrån dig!

Tejpat eller ej




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-05-13 08:27



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Insiktsfulla ord om livet och relationer.
2018-05-15

  Janina Kaminska
Känner igen mig i dina ord. Tack
2018-05-14

    Peter Söderqvist
Texten fångar verkligen det viktiga i livet.
Tänkvärd.
2018-05-14

  överlevaren VIP
Tänkvärd text....tejp löser inget, inte ens kontaktlim.
2018-05-13

  Stefan Albrektsson
Tejp är ju ingen vidare relationslösning - till en början kladdigt, men torkar och spricker till slut!! Relationer (i både dess vidaste och snävaste betydelse) är väl det enda i tillvaron som verkligen kan såra oss - och ja, "det som håller det håller".
2018-05-13

  bumerang

Oj så bra. Verkligen.
”Tejpade relationer” så välfunnen nära
Beskrivning, på ett fenomen som
måste hanteras för möjligen de flesta av oss, någon gång.
Vill tacka dig att du formulerade
denna dikt att assimilera.
2018-05-13

    ej medlem längre
Oerhört bra Sefarge. Kärleken har en tendens att göra ont i olika skeden.
2018-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP