Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

En båt på öppet vatten
den söker sig mot land
trotsar starka vågor
och når en solvarm strand

Stjärnor där i rymden
de lyser och bevekar
att de kan bli stjärnfall
är något de förnekar

Björken där på ängen
och bladens gröna färg
sträcker sig till himlen
kring frihetens berg

En falk ses cirkulera
med vingkraft så lätt
han vill nog imponera
men mest på eget sätt

Vid fältet drar en vind
på morgonen så stilla
ömt den smeker kinden
där trasten hörs drilla

Ett vattenfall brusar
för näckens sköna sång
naturen har sin skönhet
där älvor har sin gång

Fången når sin frihet
då muren blivit sprängd
när dörren till cellen
från utsidan är stängd

Varelser och väsen
på vår sköna jord
bör alla finna frihet
ej bara sagt i ord

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 486 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-05-22 08:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Naturen är full av njutning...underbart vackert skrivet...verserna ger så fina bilder...
2018-05-26

    Birgersdotter VIP
Fina bilder.
2018-05-23

  Janina Kaminska
Välformulerade tankar
2018-05-23

    ej medlem längre
En skön frihetskänsla genomströmmas vår natur och dina ord!
2018-05-23

  Solstrale VIP
Stroferna sjunger likt rinnande vatten flödar orden! :)
2018-05-22

    ej medlem längre
Fina bilder ur naturen en vårdag!
2018-05-22

  DavidM VIP
Vackert författat med naturen som fond.
2018-05-22

  Stay Golden
Delicious and Sweet! <3
2018-05-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturlyrik med rytm och schvung i rim.
2018-05-22

  Maria Sundelin VIP
Fridfullt och vackert
2018-05-22

  M.Eta
Fin text om friheten att få uppleva naturen och vandra i skog och parker och njuta av det vackra vi ser.
Dina rim är så fina och ger en så fin rytm i texterna.
2018-05-22

  Feliaxel VIP
Frihet är nog bra om det är under ansvar
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO