Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri färd

Den färgglada draken
flyger högt mot skyn
Den byggdes i parken
av snälla barn i byn

Från tyg i äkta siden
och i regnbågens färg
Den svävar i frihet
över land och berg

Den gjorde så till minne
för dem som dött i krig
Till de som ej kan vandra
på jordens vackra stig

På himmelen den lyser
med styrka och charm
När skymningen faller
blir den som solen varm

Den färdas genom tiden
med hjälp av vindens fart
Kanhända ska den landa
när liv blir underbart

När draken återvänder
har jorden slutat brinna
Ett paradis har skapats
och frihet ska den finna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 478 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-23 16:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En längtansfull dikt efter frihet...vackert...
2018-10-28

  DavidM VIP
Flerdimensionellt alster, skickligt framfört.
2018-10-26

  Stanley Rydell
Väl genomfört bruk av metaforen drake med motsatta associationer som antyds i slutet med jorden som slutat brinna. Hoppfullt!
2018-10-24

  Eva Helene VIP
En önskedröm, men vi behöver sådana också och någon gång så . . .
Fint!
2018-10-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
En laddad
drake vingad!
En god hoppfull
tanke bringad
till nå´n, inte
för att till nå´t
bli tvingad men
med nå´t
gott så väl
omringad!


2018-10-24

  Lars Hedlin
En mångsidig text som Gillas mycket!
2018-10-24

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text med hopp om en bättre värld!
2018-10-24

  Ida-Marianne
Kunde inte låta bli att lyssna på sången Puff en pappersdrake med anledning av texten. Jag byggde många drakar när jag var barn, alla var inte lika vackra som Puff men de var roliga att flyga med.
https://www.youtube.com/watch?v=aaboRPhAi-s

2018-10-23

  Baystream
När liv blir underbart...

Den meningen knyter ihop texten så extremt vackert!
2018-10-23

  Blomma-Stjärna VIP
en fin dikt som talar till allas vår paradislängtan!
2018-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker dikt i fina rim och medmänsklighet. Tänker också på Puff, en pappersdrake.
2018-10-23

  Feliaxel VIP
Minner om barndomen
Fint
2018-10-23

  Anya VIP
Tänker på Puff, en pappersdrake. Minns du sången? Jag gillade den när jag var liten. grät när jag lyssnade på den.

En fin text om önskan om ett paradis på jorden...tänker jag.
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO