Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bottenslam

absint anses i konstnärskretsar
vara inspirerande
jag måste ju bara prova

absint innehåller närmare 70 % alkohol
så den ska inte drickas ren, den ska spädas
genom att man långsamt droppar isvatten
genom en sockerbit i den

dripp, dropp, dripp, dropp...
nu har jag tömt en halv flaska
ingenting har hänt än så länge

men inspirationen kanske finns
i bottnen av flaskan? tänker jag hoppfullt
man ska inte ge upp för lätt

dripp, dropp, dripp, dropp...
nu börjar jag ha nått bottenslammet –
där tycks bara finnas fylleri
nu är det bara ett avskuret öra som fattas då




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-13 12:14



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Äkta absint?

Såklart - jag nöjer mig aldrig med halvmesyrer. De får det hellre vara. :-)
2021-06-30

    ej medlem längre
Var det äkta absint då?
2018-05-14

  Bodingen VIP
Bli på örat, Van Gogh...faen grogg... :)
2018-05-14

  Anya VIP
Humor och allvar. Har aldrig druckit absint.
2018-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Van Gogh...

Drack inte Strindberg absint?

https://www.youtube.com/watch?v=rL1WUHAxH_Q

2018-05-13

  Språk, hjärna!
Du måste bjuda mig i sommar!
2018-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP