Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Realism

Vi har båda haft en hård helg
Haft lite roligare än vad vi vet att vi borde
Sovit lite mindre än vad vi skulle ha behövt.
Du knackar på
Jag tvekar en liten stund
Men jag öppnar.
Du luktar på ett liknande sätt
Som jag antar att jag gör.
Svett, tobak och alkohol.
Vi sätter oss på balkongen.
Vi pratar en stund
Om samhället
Som tvingar bort oss från vem vi vill vara
Om orten
Enda stället som fortfarande känns hemma
Om pengarna
Vi säljer vår dyrbara tid för till högstbjudande
Om kvinnorna
Som vidrört våra kroppar och hjärtan
Jag tar fram en cigg
Du tar fram ditt hors
Vi tänder på samtidigt
Du hinner varna mig
För vilket gift det är
Jag hinner lova dig
Att det ska jag aldrig röra
Innan du sveps iväg in i din dröm
Jag tar aluminiumfolien från dina händer
Du sitter där
Huvudet ner i bordet
Snoret droppandes från näsan
Du ler inte
Men i den stunden ser du tillfreds ut
Tillåten att drömma.
Tillåten att glömma
Tillåten att flyga
Tillåten att vara fri
Fri från dina krig
Fri från dina bekymmer
Fri från din börda
Fri från din smärta
I en dans med döden
Som du flera gånger om
Hållit på att förlora
Det finns någonting
Obeskrivligt vackert
I den stunden
I sättet ditt snor
Blandas med
Ditt saliv
För att sedan rinna nerför
Din haka
Och droppa ner
På mitt balkonggolv
Och i hur fullständigt betydelselöst
Det är för dig

Jag släcker min cigg
Denna gången vaknar du till
I några sekunder tror du jag är din flickvän
Du lutar dig in för en kyss
Jag trycker vänligt men bestämt undan dig
Du upptäcker vart du är
Vi skrattar
Jag påminner dig om att du skulle träffa henne ikväll
Och om att du måste sluta med skiten
Du säger lite buttert att du vet
Jag vet att du vet
Men vissa saker
Kan vara värt att upprepa

Jag säger du har gått ner i vikt
Du säger, med en trött och lite stolt uppgivenhet
Tjugo kilo
Jag frågar
Vill du ha pannkakor?
Du nickar som bara en utsvulten man kan
Vi äter
Ägg, mjölk, mjöl och sylt
För att det är vad som finns
En fattig mans nattvard
Du tackar mig genom att diska
Allt som blev kvar från helgen
Tar några puffar till
Och försvinner ut genom samma dörr
som du kom in igenom

Jag önskar jag hade lite mer
Hopp och tröst
Att ge dig
Men det har jag inte
Så du får nöja dig med
Lite solig balkong
Några brända pannkakor
Ett par skratt
Medan jag hoppas
På att du överlever
Ett par år till iallafall




Fri vers av Bakom ridån
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-13 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån