Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen

 

Den modersbundna mannen
klarade inte av att gråta
på hennes begravning.
 
Sorgen gick in men inte ut. Då.
Sen sög sorgen hans känsla
varje vår.

Hans mindes sin sista cykeltur
till sjukhuset. Det var den vackraste
tiden innan Kristi Himmelfärd.

Han kom också ihåg deras sista samtal.
Hon blev 70 år.
 
 
 



Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-13 21:21



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-05-28

  aol
Så ledsamt texten grep mej så djupt även om det är livets gång.
2018-05-20

  Daniel_78 VIP
Ledsamt och vackert. Lätt att man känner igen sig till viss del i berättelsen.
2018-05-16

  Stefan Albrektsson
Stark och inkännande text, och med något av Albert Camus karghet/återhållsamhet à la "Främlingen" - vilket gör att den språkliga gestaltningen överrensstämmer väl med formuleringar som "Sorgen gick in men inte ut" och "sög sorgen hans känsla". Mycket bra!!
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP